דלג על פקודות של רצועת הכלים
25/02/2014
News חדשות
לא לא

בתאריך 1/10/2013 נכנס לתפקידו פרופ' אהרון פלמון  כדיקן החדש של הפקולטה לרפואת שיניים

קורות חייו של פרופ' אהרון פלמון (מתוך עתון "מה נשמע" גליון 92)
פרופ' אהרון פלמון נולד בשנת 1960 בפתח תקווה להוריו הניה וז'ק,שברחו מהשואה באירופה לישראל.
הוא נשוי לשרית, רופאה מומחית לשיקום הפה ובוגרת בית הספרשלנו, ואב לשתי בנות ובן. אהרון החל ללמוד רפואת שיניים באוקטובר1982 בעצת אמו שהייתה סייעתלרופא שיניים, וסיים DMD במחזור 1988 אצלנו.
בתקופת לימודיו זכה בפרס הרקטור והיה ברשימת הדיקן לסטודנטים מצטיינים. בשנת 1991 סיים עבודת PhD ובשנת 1993 הצטרף לסגל הפקולטה לאחר פוסט דוקטורט במכון ויצמן.
בפקולטה רכש ניסיון הוראתי ומנהלי רב. הוא היה ברשימת הרקטור למרצים מצטיינים 4 פעמים, וזכה לאחרונה בפרס מילקין לחדשנות בהוראה באוניברסיטה.
אהרון מילא תפקידים מרכזיים בפקולטה, כגון ראש החוג האחראי על תלמידי המוסמך, ראש המכון למדעי רפואת השיניים ואחראי תכנית הלימודים לבוגר, ראש ועדת מחקר, ראש ועדת פיתוח אקדמי, ראש ועדת מיון וסינון האחראית על קליטת סגל חדש בפקולטה, וראש הוועדה ליחסים בינלאומיים.
לאחרונה הקים ועמד בראש היחידה להוראה ולמידה של כלל האוניברסיטה העברית, שהיא יחידה של רקטור האוניברסיטה. נוסף על כך, היה חבר או יו"ר של כ 30- ועדות שונות בפקולטה ומחוצה לה.
אהרון הוא רופא שיניים וחוקר. מחקריו עוסקים בעיקר בשני תחומים: שיקום בלוטות רוק לאחר הקרנות ראש צוואר בחולי סרטן, ובדיאגנוסטיקה מקומית וסיסטמית מבוססת רוק. הוא פרסם 60 מאמרים, זכה למענקי מחקר רבים מקרנות תחרותיות ויישומיות מרכזיות, ואף מכהן כעורך שותף בעיתון הבינלאומי .Oral Diseases
מחקריו של אהרון משקפים לא רק מצוינות מחקרית אלא הבנה כי שיתוף בין קליניקה למדע בסיסי הוא סינרגיסטי וחיוני להתפתחות המדעית בתחום רפואת השיניים.
בשנים האחרונות הוביל אהרון את הגדלת מספר התלמידים המתקבלים לפקולטה, עדכן את תכניות ההוראה בפקולטה, בעיקר בתואר הבוגר, וערך שינויים בדרך שבה ההוראהמוערכת.
שינויים אלו אומצו על ידי הנהלת האוניברסיטה העברית וכעתהם מיושמים בכל האוניברסיטה.
זהו מקרה ראשון ויוצא דופן שבו תהליך בפקולטה לרפואת שיניים מאומץעל ידי האוניברסיטה העברית כולה.
עם בחירתו לדיקן בירך אותו רקטור האוניברסיטה בחום, ציין את פועלו הרב למען האוניברסיטה העברית, והביע אמון רב ביכולותיו להמשיך ולקדם את הפקולטה לרפואת שיניים.

פרטים על הרשמה ללימודי מוסמך ודוקטורט

• הגשת מועמדות ללימודים לתואר דוקטור לפילוסופיה (Ph.D. לשנת הלימודים תשע"ג)

• ההרשמה ללימודי המוסמך והדוקטוראט בחוג למדעים ביו-רפואיים ברפואת השיניים נמשכת.
פרטים באתר זה (מידע לנרשם)  או במזכירות החוג בטלפון 02-6758591

דרושים סטודנטים מוכשרים ואנרגטיים למאסטר ודוקטוראט

למעבדה חדשה בפקולטה לרפואת שיניים, החוג למדעים ביו רפואיים, באוניברסיטה העברית דרושים סטודנטים מוכשרים ואנרגטיים למאסטר ודוקטוראט עם רקע בביוכימיה,ביופיסיקה, ביולוגיה מולקולרית וביולוגיה חישובית שמעוניינים לעסוק במחקר נסיוני ו/או מחקר תאורתי. אנו עוסקים ב:
• פיתוח ויישום שיטות תאורטיות מעולם פיזיקה וכימיה להבנה של תהליכים ביולוגיים מורכבים, כגון סרטן והזדקנות.
• נתוח מידע גנומי,מטבולומי ופרוטאומי מחולי סרטן לפיתוח שיטות מציאת קומבינציות תרופתיות מותאמות אישית.
• הבנה כמותית של מבני רשתות העברת סיגנל ביוכומיות הפועלות ברקמות בריאות וחולות.
• ביופיסיקה של תנועה תאית ותקשורת בין תאית .
לקבלת פרטים נוספים צרו קשר עם דר. נטלי קרבצ'נקו- בלשה:
טל: 058-6130500
natalykbalasha@gmail.com אימייל:

Now recruiting PhD and MSc Students

A new lab in the faculty of Dental Medicine, Bio-Medical Sciences department, is looking for highly motivated and talented MSc and PhD students with a background in biochemistry, biophysics, molecular biology and quantitative biology/bioinformatics. We focus on:
• Development and application of theoretical approaches from physical sciences to complex biological phenomena, such as cancer and aging.
• Analysis of proteomic/genomic/metabolomic data from cancer patients for identification of tumor specific processes involved in cancer development to develop a general approach for personalized combined therapy.
• Quantitative understanding of protein signaling networks in healthy and diseased tissues
• Biophysics of cell-cell communication and cell migration
For more details please contact Dr. Nataly Kravchenko-Balasha,
Tel: 058-6130500