דלג על פקודות של רצועת הכלים
דלג לתוכן ראשי
אודות הפקולטה לרפואת שיניים
הפקולטה לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה  נוסדה בשנת 1953 כיוזמה משותפת של האוניברסיטה העברית , הדסה ואחוות אלפא אומגה. הפקולטה מספקת רפואת שיניים  ברמה הגבוהה ביותר דרך גישה מקיפה הכוללת: הכשרה של רופאי שיניים וכוח אדם במקצועות  העזר לרפואת שיניים , תוכניות קהילתיות נרחבות ומחקר חדשני, יישום של טכנולוגיות חדשות בתחום, ומחקר מקיף בתחום הקרניופציאלי.

ההסכם שנחתם בין האוניברסיטה העברית אשר נוסדה בשנת 1925 כאוניברסיטת מחקר והדסה קובע כי שלוש מתוך שש השנים הראשונות ללימודים , לקראת התואר DMD, יהיו באחריות הכללית של האוניברסיטה עברית , שנקראות השנים הפרה-הקליניות , בעוד הדסה תהיה אחראית על שלוש השנים הבאות (השנים הקליניות) . לפיכך, הפקולטה לרפואת שיניים מורכבת משני מגזרים עיקריים המחלקות הקליניות והפרה- קליניות.

בפקולטה לומדים כ 370 סטודנטים וסטודנטיות לרפואת שיניים לתואר ראשון בתכנית אקדמית בת שש שנים. מדי שנה מתקבלים כ 80 סטודנטים לשנה הראשונה . לאחר שסיימו שלוש שנים בציון של לפחות 80 וקיבלו תואר B.Med.Sc .  , התלמידים ממשיכים לשנים הקליניות לתואר D.M.D.

כחלק מהדרישות לתואר D.M.D.  כל תלמיד חייב להגיש תזה לעבודת מחקר מקורית בהנחיית חבר סגל ( מדרגת מרצה ומעלה ) מהמכון למדעי רפואת שיניים או מהמחלקות הקליניות או משניהם.

בית הספר לרפואת שיניים שלנו מציע תשע תוכניות התמחות ( האורכות שלוש עד חמש שנים ) בתחומי רפואת שיניים השונים. כמו כן  אנו מציעים גם תוכניות מיוחדות לטווח ארוך של השתלמות ( שנה עד שנתיים ) לרופאי שיניים Advanced General Practice Program (AGPP), רפואת שיניים אסתטית, טיפולי שיניים בסדציה ותחת הרדמה כללית ,שיקום בעזרת שתלים. מתקיימים גם קורסים להכשרת שינניות וסייעות לרופא שיניים.

סטודנטים וחברי סגל צעירים מקבלים עידוד להתחיל את מעורבותם במחקר בשלב מוקדם של הקריירה האקדמית ו / או המקצועית שלהם. המחקר נעשה במסגרת החוג למדעים ביו רפואים שהוא אחראי על התוכניות ללימודי מוסמך M. Sc.  ודוקטורט Ph. D.  . המטרה של תוכניות אלו היא לאפשר לסטודנטים מצטיינים להעשיר את הרקע המדעי שלהם ולתרום למחקר המתמשך ברפואת שיניים בארץ ובעולם הרחב. החזון שלנו הוא שאותם הבוגרים יהוו התשתית להנהגה העתידית של רפואת השיניים בישראל. אנו מבקשים לספק להם את ההכשרה הטובה ביותר האפשרית במחקר בנוסף להכשרתם לרמה קלינית גבוהה.

בחוג כ-100 תלמידים בעלי רקע מדעי מגוון מתחומי: ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, כימיה, רוקחות, מעבדנות, חקלאות, רפואה ורפואת שיניים. יותר ממחצית מהתלמידים שלנו לתואר M. Sc.  ו כשליש מהתלמידים שלנו לתואר Ph. D.  הם בעלי תואר D.M.D.  או שהינם סטודנטים בשנים הקליניות .

הצהרת שליחות (Mission Statement)
משימת הפקולטה לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה היא להכשיר את רופאי השיניים, תלמידי המחקר והמומחים המקצועיים בישראל במצוינות ובצורה האיכותית ביותר בטיפול כוללני במטופל. תוצאות פעילות זו צריכה להיות מתורגמת להעלאת היוקרה האזורית והעולמית של הפקולטה לרפואת שיניים ושל האוניברסיטה העברית כגוף מנהיג בתחומו.
הפקולטה לרפואת שיניים מחויבת ל(מטרות):
1. חינוך - מצוינות הוראתית, מחקרית וקלינית.
2. מתרפאים - קידום מצוינות בטיפול ובשרות למתרפא הדנטלי תוך התמקדות בטיפול כוללני ובפעילויות בקהילה.
3. סגל - טיפוח הסגל הלומד, המלמד והתומך ליצירת סגל מקצועי, יצירתי, דואג לסביבתו ומנהיג.
4. איכות – חדשנות, חתירה לשיפור מתמיד בכל הרמות, כולל שיתוף בינלאומי בפעילות.
howard-terror.JPG

website by Bynet Software Systems